top of page

De Schaal Leo Meeus is ons jaarlijks tornooi voor beloftenteams. Wij organiseren dit tornooi al sinds 1973. Tot en met jaar 2015 stond ons tornooi bekend als het Sinksentornooi, sinds 2016 is het vernoemd naar Leo Meeus vanwege zijn jarenlange inzit als (verantwoordelijke) opleider van de KKSVWO. Naast de Schaal wordt er ook een FairPlay trofee uitgereikt.

Tornooiopzet

De eerste ronde bestaat uit een groepsfase en in de tweede ronde hanteren we een knock-out systeem. In de eerste ronde spelen de teams één keer tegen elk team uit hun groep. De ploegen die eindigen op de plaatsen 1 en 2 in hun poule, gaan door naar knock-outfase.

Wedstrijdduur

In de groepsfase duurt elke wedstrijd 20 minuten, zonder van kant te wisselen. In de knock-outfase duurt elke wedstrijd eveneens 20 minuten, als de stand hier gelijk is na 20 minuten wordt er direct overgegaan naar strafschoppen. De finalewedstrijd duurt 25 minuten, ook hier wordt er direct naar strafschoppen overgegaan als de stand gelijk is. Alle wedstrijden staan onder leiding van een scheidsrechter en assistent-scheidsrechters.

bottom of page